Actieve Vakanties
Actief bezig zijn bij ons op de locatie

Vos Outdoor biedt een gevarieerd menu van ontspannende en inspannende activiteiten voor volwassenen en kinderen aan. De activiteiten vinden meestal plaats in de omgeving rondom Axat, Frankrijk

Bij sommige van de activiteiten is er de mogelijkheid dat op een andere plaats te doen. Mocht dit het geval zijn dan wordt dat vermeld. Alle activiteiten zijn onder begeleiding van enthousiaste ervaren instructeurs.

Aanbod van activiteiten

- Carcassonne
- Wandelen
- Boogschieten
- Klimmen
- Via Ferrata
- Abseilen
- Canyoning
- Raften
- Hydrospeed
- Grotten
- Bivaktocht
- Animatie programma (4 t/m 12 jr)

Alle bovengenoemde buitensportactiviteiten brengen mensen op een ongedwongen wijze bijeen. Soms moet je echt samenwerken (raften, klimmen en abseilen) en af en toe help je elkaar op moeilijke punten. Van lieverlee leer je je mededeelnemers van een heel andere kant kennen.


Onderstaand vindt u het aanbod van de reizen welke Vos Outdoor organiseert, aangepast aan de wensen van verschillende doelgroepen. Klik op het soort reis dat u aanspreekt en u krijgt meer informatie.

Aanbod van Reizen

• Gezinnen
• Eénoudergezinnen
• Singel Beeldhouw reis
• Singel Actief reis
• Singel Wandel reis.
• Klim reis
• Canyon Special
Locatie

Axat (Zuid Frankrijk - Pyreneeën)

De camping ligt op een kleine tien minuten lopen van het dorpje Axat. In het typisch franse dorpje in de Franse Pyreneeën. In axat is een kleine supermarkt, een pin automaat en een café aanwezig. Het terras van het cafeetje ligt langs de rivier en tijdens een lekkere kop koffie komen de raftboten voorbij varen. De kleine straatjes die tegen de berg aan liggen geven het dorp een heel vriendelijk aanblik. Bij het oude station kun u nu met de trein een kleine tocht maken door de tunnels en de wijnvelden die deze streek in veelvoud heeft.

De camping

U verblijft op de camping Moulin de Pont d’Allies. De camping is vernoemd naar de oude watermolen, tegenwoordig de uitvals basis van Vos Outdoor. Op de camping staan de tenten gezellig bij elkaar, de kinderen hebben veel aanspraak met elkaar en kunnen al snel de helle camping over rennen. Het is een kleine overzichtelijke camping en de kinderen hebben geen probleem om hier de weg te vinden.

Langs de camping loopt de rivier de Aude. Dit is een snel stromende rivier, aan het einde van de middag ± om 17:00 uur zakt het water en kunnen de kinderen lekker pootje baden.

Er is een zwembad aan wezig op de camping. Bij de kantine van de camping heb je de mogelijkheid om een ijsje te kopen of iets te drinken. Verder is er een open netwerk om te internetten (WiFi).

Het sanitair van de camping ligt op een 50 meter lopen van de tenten. Het is een groot gebouw met gewone toiletten en douches. Voor het warme water hoef je niet extra te betalen. Er is ook een wasmachine aanwezig. Mocht je toch nog zelf willen wassen dan kan dat.

Faciliteiten

U beschikt over een ruime bungalowtent. Deze is ingericht met een eenpersoons bed en stretchers voor de kinderen. In het keukenblok vind u een koelkast met vriesvak. Een vierpits fornuis en natuurlijk de nodige potten en pannen en het gehele bestek zijn aanwezig.

Mocht u geen zin hebben om te koken dan kunt u aanschuiven op ons terras. Tegen een kleine vergoeding kunt u mee eten. Het menu bestaat altijd uit drie gangen en is inclusief een lekkere streekwijn, limonade en water.

De omgeving

De omgeving van Axat bestaat uit de uitgestrekte wijnvelden van de Cote du Languedoc, maar ook de steile bergtoppen en diepe kloven van de Gorges du Calamus en de Pierre Lyss. De omgeving leent zich zeer goed voor onze activiteiten; klimmen, canyoning, via ferrata, raften.

Je zult ook versteld staan van het natuurschoon wat hier allemaal is.

Verder zijn er tal van excursiemogelijkheden: de oude vestingstad Carcassonne bezoeken of naar een van de vele Katharenburchten zoals Puilaurens. Een stukje verder liggen Perpignan, Andorra en zelfs het strand van de Middellandse Zee!